home
veiligheid
diensten
links
faq
nieuws
contact
klant login
VEILIGHEIDSTIPS
Hoe spoelt u het water in de leidingen door? 
Veiligheidsmaatregelen 
Terug van weggeweest? Leidingen spoelen! ILT inspecteert hotels op legionella-maatregelen

De controles in het verleden hebben er toe geleid dat bijna alle hotels, motels en pensions de beschikking hebben over een beheersplan. Maar de uitvoering van het plan blijft vaak achter. Dan blijkt bijvoorbeeld dat leidingen van kamers die langer dan een week leeg staan niet worden doorgespoeld. Vaak heeft het management de verantwoordelijkheden onvoldoende geregeld.
De ILT inspecteert op de aanwezigheid van een risicoanalyse en beheersplan, de uitvoering van eenmalige maatregelen zoals verwijderen van dode leidingen, van periodieke maatregelen zoals spoelen en temperatuur meten, de registratie in het logboek, voldoende monsternames (minimaal twee keer per jaar) en het melden van normoverschrijdingen.
Bedrijven die niet op orde zijn, riskeren een last onder dwangsom. Daarbij krijgen ze tijd om een dwangsom te voorkomen door de overtreding op te heffen. Bij herhaalde overtreding krijgen bedrijven een bestuurlijke strafbeschikking opgelegd die kan oplopen tot 2.500 euro per overtreding, tot maximaal 10.000 euro.

Bron. ILT


Terug naar de vorige pagina