0341-455308 info@aquative.nl

Wij voeren een risicoanalyse bij u op locatie uit. In deze risicoanalyse worden alle risico’s in kaart gebracht waardoor de legionella bacterie kan gaan groeien. Op basis van de risicoanalyse stellen wij een legionella beheersplan op met bijbehorende logboeken. In dit beheersplan zijn alle benodigde stappen opgenomen die ertoe zullen leiden dat het risico op groei en besmetting van legionella in uw installatie wordt geminimaliseerd. De risicoanalyse, het beheersplan en het logboek horen op de locatie waar deze betrekking op heeft aanwezig te zijn en dient te allen tijden voor de toezichthouder beschikbaar te zijn.

De risicoanalyse dient te worden herzien zodra er relevante wijzigingen optreden. U kunt hierbij denken aan aanpassingen in de installatie, wijzigingen in de omgevingsfactoren en gebruik van de installatie die niet zijn voorzien bij het uitvoeren van de eerdere risicoanalyse. De herziening van de risicoanalyse dient uiterlijk 3 maanden na de wijziging uitgevoerd te worden.

Aquative voert een risicoanalyse bij u op locatie uit en brengt alle risico’s in kaart, op basis hiervan stellen wij een beheersplan op met bijbehorende logboeken. De medewerkers van Aquative hebben jarenlange ervaring in uiteenlopende branches. 

Overzicht prioritaire en niet-prioritaire instellingen

Valt uw bedrijf of organisatie onder de hoog risico groep (prioritaire instelling), dan bent u wettelijk verplicht in het bezit te zijn van een risicoanalyse en een legionella beheersplan conform de BRL6010. Daarmee bent u er echter nog niet. U bent er namelijk verantwoordelijk voor dat de werkzaamheden en/of installatietechnische aanpassingen die voortkomen uit de risicoanalyse en het beheersplan worden uitgevoerd.

 

Prioritaire instellingen

Zwembaden en sauna’s

– Ziekenhuizen en zorginstellingen

– Hotels, bungalowparken en campings

– Jachthavens

– Asielzoekercentra

– Celinrichtingen

– Truckstops

– Bed and Breakfasts met meer dan 5 slaapplaatsen

Niet prioritaire instellingen

Indien u niet onder de prioritaire instelling valt dan valt u automatisch onder de zorgplicht. Hierbij bent u verplicht maatregelen te treffen om voor deugdelijk leidingwater te zorgen. Hoewel die zorgplicht niet nader uitgewerkt is in het Drinkwaterbesluit, moet u wel de risico’s op een besmetting met de legionellabacterie afwegen. Feitelijk betekent dit dat u verplicht bent ervoor te zorgen dat de risico’s op legionellabesmetting tot een minimum beperkt worden.

U kunt zelf invulling geven aan de manier waarop u dit wilt bewerkstelligen.

De medewerkers van Aquative hebben veel ervaring in het uitvoeren van risicoanalyses en opstellen van beheersplannen. Onze medewerkers gaan zeer gedegen te werk en brengen de gehele drinkwaterinstallatie in kaart. Aquative beschikt over de vereiste BRL6010 certificering.

Neem gerust contact met ons op

Neem telefonisch contact op

Wij staan van maandag t/m vrijdag telefonisch voor u klaar van 07:30 – 17:00. U kunt ons voor al uw vragen of een vrijblijvend advies bereiken op 0341-455308.

Stuur ons een e-mail

Stuur ons gerust een mail naar info@aquative.nl met uw vraag of voor het opvragen van een offerte. Wij doen ons uiterste best om uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen of door het contactformulier in te vullen.